Wachten op visite

Stichting DeDansDivisie gaat een nieuwe voorstelling maken, Wachten op Visite, een voorstelling over eenzaamheid onder ouderen. De première van de voorstelling Wachten op Visite zal te zien zijn in oktober 2017 in Stadsschouwburg De Harmonie, daarna zal de voorstelling gaan toeren langs bejaardentehuizen, verzorgingstehuizen in Friesland.

Wanneer iemand zich eenzaam voelt, heeft hij of zij minder zin om te participeren in de samenleving. Je doet niet mee op de manier dat jouw talent tot zijn recht doet komen. Daardoor is er sprake van vermindering van sociaal kapitaal, waardoor eenzaamheid ook een maatschappelijk probleem is. Marlien Seinstra wil op zoek gaan naar de talenten en eigen kracht van eenzame mensen en samen met deze mensen en een zeven professionele dansers een voorstelling maken over eenzaamheid.

Iemand die eenzaam is, spreekt hier liever niet over, of geeft dit niet graag toe. Met het ontwikkelen van de voorstelling Wachten op Visite, zet Stichting DeDansDivisie eenzaamheid op de kaart, en maakt het onderwerp bespreekbaar. We geven eenzame mensen een stem, een podium om hun verhaal te mogen vertellen.

Aansluitend op de voorstelling vindt een nagesprek plaats met de spelers en het publiek om ervaringen uit te wisselen. Tevens zal informatie verstrekt worden over manieren om eenzaamheid tegen te gaan en het leren signaleren van eenzaamheid.

Dit project verbindt eenzame en niet eenzame mensen met elkaar, daarom heeft het maakproces een zeer belangrijke functie. Een samenwerking tussen jonge dansers en eenzame ouderen en live muzikanten onder begeleiding van de ervaren componist Peter Sijbenga zal leiden tot een bijzondere voorstelling.

geraniums-voor-het-raam


Categories: Geen categorie

Post Your Thoughts