Dansschool Marlien is de dansschool waar je drie dagen in de week danlessen kunt volgen op het gebied van moderne dans. Voor iedereen zonder danservaring biedt Dansschool Marlien beginnerslessen op de maandagavond. Bij twee of meer jaar danservaring, kun je terecht in de midden of gevorderden les. Op woensdagmiddag biedt Dansschool Marlien kinderdanslessen aan. Op donderdagavond is er een speciale klas voor mensen die willen leren hoe je een choreografie maakt. Zie voor een overzicht van alle cursussen op de pagina lesrooster. Alle danslessen vinden plaats in de professionele danszaal van Keunstwurk. Elk jaar sluiten we de cursus af met een optreden in stadschouwburg de Harmonie.

Elke les begint met een goede warming up. Daarna wordt er aan verschillende moderne danstechnieken gewerkt, die afkomstig zijn uit de Limon, Graham en Cunninghamstijl. Elke week wordt er aan een originele uitdagende choreografie gewerkt en sluiten we de les af met een stretch, waarbij we alle spieren langsgaan en een rustgevende cooling down. Je wordt getraind op techniek, lenigheid, lichaamshouding, balans, podiumpresentatie, conditie, spierontwikkeling, een gevoel voor maat en ritme en het ontwikkelen van een dansgevoel. Belangrijk in de danslessen is natuurlijk het samen genieten van dansen en muziek.

In de danslessen staat een veilige en positieve werksfeer voorop. Daarnaast wordt iedereen uitgedaagd zijn of haar fysieke grenzen op te zoeken. Elk jaar zorgt Marlien met veel passie voor vernieuwing, experiment en originaliteit in de lessen en choreografieën. Choreografieën kunnen bestaan uit groepsdansen, maar ook uit solo's, duetten of trio's. Door de jarenlange ervaring als uitvoerend danseres en dansdocent heeft Marlien een eigen dansstijl ontwikkeld, die bij vele cursisten geliefd is.