Docenten

Marlien Seinstra

fotos-2015-marlien-680-e1442997199539

Willy van Assen

docent-willy

Miranda van Toor

IMG_8751(1)

Marlien Seinstra

workshops-marlien-dans-en-meer

Marlien Seinstra, geboren in 1980 in Leeuwarden, is begonnen met dansen als kleuter en startte met lesgeven op haar achttiende. Haar opleiding voor moderne dans heeft ze deeltijd gevolgd aan de dansacademie van ArtEZ in Arnhem. Daarnaast heeft Marlien Kunst en Kunstbeleid gestudeerd aan de Rijksuniversitiet Groningen. Ze is dansdocent geweest bij Centrum voor de Kunsten Parnas Leeuwarden (12 jaar), Centrum voor de Kunsten, de Meldij Drachten (3 jaar), Centrum voor de Kunsten, Het Atrium Sneek (5 jaar). Daarnaast geeft ze de lessen dans op het SCG Comenius Leeuwarden (5 jaar) en het ROC Friese Poort (2 jaar).

Naast docent heeft Marlien 4 jaar gewerkt als uitvoerend danser en choreograaf bij danstheater Zirr uit Drenthe. Sinds 5 jaar is ze artistiek leider en choreograaf van dansgezelschap De Meisjes, waarvoor ze vele voorstellingen maakt voor festivals en theaters.

 

Willy van Assen

docent-willy-groter

Ik ben Willy van Assen. Ik dans vanaf mijn 5de jaar. Het plezier dat ik beleef aan dansen wil ik graag doorgeven. Na mijn lerarenopleiding (basisonderwijs) heb ik de opleiding Dansexpressie in Amsterdam gevolgd. Voor mijn afstuderen heb ik een dansvoorstelling met groep 8 gemaakt en zette ik een kortlopende 70+ en 80+ dansgroep in Bergum op.

Ik werk op een basisschool in Buitenpost en ben dansjuf bij mijn eigen bedrijf Danswil. Ik geef dansles op basisscholen, AZC’s, kleuterscholen en werkte voor Iepenloftspul Jorwert- Maraton.

Voor Studio Swing geef ik Taaldanslessen en voor de Afûk ontwikkel ik dans bij Tomkeferskes. Zelf dans ik bij ‘De Meisjes’ van Marlien en werk regelmatig voor Curious Behaviour op festivals.

Twee weken geleden ben ik geselecteerd voor De Reis, een Community Art kaderopleiding, van Keunstwurk en Kulturele Haadsted.

Miranda van Toor

miranda-docent

Miranda van Toor-Hania is afgestudeerd als uitvoerend danseres aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en als BIKker (Beroepskunstenaar In de Klas) in Utrecht. Ze heeft als freelancer in stukken gedanst van o.a: Pieter de Ruiter en Roberto Olivan. Vervolgens heeft zij 4 jaar bij danstheater Bielefeld o.l.v. Gregor Zöllig in Duitsland gedanst. Daar heeft ze in stukken gedanst van o.a: Roberto Galvan, Guilherme Botelho en Simone Sandroni. Met haar bedrijf MiranDANS richt zij zich nu als choreograaf op dansprojecten in het onderwijs en de maatschappij.