Docenten

Marlien Seinstra

fotos-2015-marlien-680-e1442997199539

Stephanie Beekvelt


 

Marlien Seinstra

workshops-marlien-dans-en-meer

Marlien Seinstra, geboren in 1980 in Leeuwarden, is begonnen met dansen als kleuter en startte met lesgeven op haar achttiende. Haar opleiding voor moderne dans heeft ze deeltijd gevolgd aan de dansacademie van ArtEZ in Arnhem. Daarnaast heeft Marlien Kunst en Kunstbeleid gestudeerd aan de Rijksuniversitiet Groningen. Ze is dansdocent geweest bij Centrum voor de Kunsten Parnas Leeuwarden (12 jaar), Centrum voor de Kunsten, de Meldij Drachten (3 jaar), Centrum voor de Kunsten, Het Atrium Sneek (5 jaar). Daarnaast geeft ze de lessen dans op het SCG Comenius Leeuwarden (5 jaar) en het ROC Friese Poort (2 jaar).

Naast docent heeft Marlien 4 jaar gewerkt als uitvoerend danser en choreograaf bij danstheater Zirr uit Drenthe. Sinds 5 jaar is ze artistiek leider en choreograaf van dansgezelschap De Meisjes, waarvoor ze vele voorstellingen maakt voor festivals en theaters.

 

Stephanie Beekvelt

Mijn naam is Stephanie Beekvelt, ik ben 25 jaar. In januari 2014 ben ik afgestudeerd aan de mbo dansopleiding D'Drive in Leeuwarden. Vanaf mijn zestiende deel ik mijn passie voor dans met mensen van alle leeftijden. Ik geef danslessen in de stijl moderne dans en jazz ballet. Afgelopen vijf jaar ben ik werkzaam geweest binnen verschillende dansscholen; Jeugd Dans Opleiding Fryslân, Dance Company 058, Bewegingscentrum Drachten en Leeuwarden, en verschillende verenigingen. Daarnaast geef ik workshops op basis-  en middelbare scholen in verschillende stijlen.

Trainen op muzikaliteit, techniek en podiumpresentatie en het repeteren van choreografieën zijn een belangrijk onderdeel in mijn lessen. Voor de cursus op donderdag ben ik op zoek naar jongeren met danservaring die graag willen werken aan choreografieën waar we mee op gaan treden in theaters en op festivals.